Vergoeding vitamine D
Ten Boer, december 2022
Betreft: Vitamine D wordt niet meer vergoed vanuit het basispakket
Geachte heer/ mevrouw,
U gebruikt momenteel vitamine D ook wel genaamd cholecalciferol. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat vitamine D, en combinaties met calcium of alendroninezuur, vanaf 1 januari 2023 niet meer worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat u uw vitamine D zelf moet gaan betalen.
Ons advies
U krijgt deze medicijnen omdat u een tekort heeft aan vitamine D of om een tekort te voorkomen. Vitamine D is ook belangrijk om botontkalking te behandelen of te voorkomen. Het is voor uw gezondheid van belang om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Daarom adviseren wij u om dezelfde hoeveelheid vitamine D te blijven innemen.
Verkrijgbaar in uw apotheek
Wij blijven graag uw vitamine D verstrekken. Het is opgenomen in uw patiëntendossier en hiermee zorgen wij samen voor uw medicatiebewaking. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan zouden wij u willen vragen om dit aan ons door te geven. Dit kan telefonisch of per e-mail via: info-hapvanbeukering@ezorg.nl
Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen.
______________________________________________________________________________________________________________________
Jouw medische gegevens beschikbaar bij de spoedpost? Alleen als jij dat goed vindt.
Proef: Jouw medische gegevens beschikbaar op de spoedeisende hulp
Jouw huisarts doet samen met de huisartsengroep van de Slochterkring, het Ommelander Ziekenhuis en het Martini Ziekenhuis mee aan een proef voor betere uitwisseling van jouw medische gegevens met de spoedeisende hulp. Hieronder lees je waarom jouw huisarts het belangrijk vindt om mee te doen met deze proef.
Waarom deze proef?
We willen allemaal graag de beste en de snelste zorg. Kom je bij een andere arts dan jouw eigen huisarts dan is het wel zo fijn als die arts jouw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Welke medicijnen gebruik je? Heb je allergieën? Of voor welke medische klachten word je behandeld? Op de huisartsenpost kunnen artsen jouw gegevens al opvragen. Dat kan trouwens alleen als je daar vooraf toestemming voor het gegeven.
Maar de artsen van de spoedafdelingen van het ziekenhuis kunnen jouw gegevens niet digitaal opvragen. Vreemd toch? Zij moeten de huisartsenpraktijk bellen voor deze gegevens. Dat kost tijd en dat kan alleen als de praktijk open is. Daarom doet jouw huisarts mee aan deze proef. Dan zijn jouw medische gegevens en gebruikte medicijnen snel op te vragen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Ook als de huisartsenpraktijk gesloten is. Want snelheid is juist op de spoedafdeling heel belangrijk.
Regel je toestemming eenvoudig
Wil je weten of je jouw huisarts al toestemming hebt gegeven, ga naar jouw persoonlijke omgeving op www.volgjezorg.nl. Regel je toestemming eenvoudig met DigiD. Of vraag bij de huisarts om de toestemmingsfolder met toestemmingsformulier. Vul het formulier in en geef het af bij je huisarts.
Zodra het najaar om de hoek komt kijken, is het voor de koukleumen onder ons erg verleidelijk om aan de thermostaat te draaien.
Lees verder over '9 manieren om jezelf én je woning warm te houden zonder verwarming' op Gezondnu.nl/Je eet volkoren boterhammen, genoeg groente en fruit en kiest voor zilvervliesrijst of volkoren pasta. Genoeg vezels op je bord, maar toch is je stoelgang niet optimaal.
Lees verder over 'Waarom een betere stoelgang start met water drinken' op Gezondnu.nlAls je om gezondheidsredenen geen gluten mag, wil je graag zeker weten dat wat je koopt ook echt glutenvrij is. Maar hoe weet je nu of ergens gluten in zit? Zó zie je makkelijk of een product glutenvrij is.
Lees verder over 'Hoe weet ik of iets glutenvrij is?' op gezondheidsnet.nlBorstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Welke alarmsignalen moet je kennen om te checken of je boezem gezond is? En hoe kun je de kans op het ontwikkelen van deze ziekte zo laag mogelijk houden? Deze 4 feiten over borstkanker zou iedereen moeten weten.
Lees verder over 'Deze 4 feiten over borstkanker zou iedereen moeten weten' op gezondnu.nlHelaas heeft Boots Apotheek Lewenborg besloten om de praktijk in Garmerwolde niet langer als afhaalpunt te gebruiken. Vanaf 1 oktober is het daarom niet meer mogelijk om medicatie besteld bij Boots Apotheek Lewenborg af te halen in Garmerwolde.
Voor patienten die medicatie krijgen van de apotheek in Ten Boer is het ...
Lees verder over 'Afhalen medicatie Garmerwolde'Belangrijke mededeling!
Onze locatie in Garmerwolde is van maandag 14 augustus tot en met
vrijdag 1 september gesloten.
U kunt uiteraard voor een consult bij de huisarts terecht op onze praktijk aan
de Gaykingastraat 19 in Ten Boer.
Wanneer u in deze periode (herhaal)medicatie besteld kunt u deze NIET
afhalen op ...
Lees verder over 'Belangrijke mededeling'Na 23 jaar met veel plezier uw huisarts te zijn geweest en praktijk te hebben gevoerd, dragen wij per 1 januari a.s. de praktijk over aan mevrouw en dr. L. van Beukering, huisarts in Garmerwolde. Huisartsenpraktijk Van Beukering in Garmerwolde zal worden samengevoegd met onze praktijk in Ten Boer. Beide vestigingen ...
Lees verder over 'Praktijkoverdracht'Vanaf maandag 4 oktober a.s. vervalt de maandag als ophaaldag van uw medicijnen die u de vrijdag ervoor aanvraagt. Houdt u hier rekening mee bij het bestellen van uw herhaalmedicatie?
Uiteraard kunt u op de maandagen wel uw eerder bestelde herhaalmedicatie ophalen, ook kunt u uw medicatie op maandagen blijven ...
Lees verder over 'Wijziging ophaalmomenten (herhaal-)medicatie'OPEN_VOORAANKONDIGING
Binnenkort is het mogelijk om thuis via internet uw medische gegevens te bekijken.
Als u bij de huisarts bent geweest, zet de huisarts uw medische gegevens in de computer in uw medische dossier.
Bijvoorbeeld:
het advies van de huisarts;
de uitslagen van onderzoek;
de lijst met medicijnen.
U kunt dit ...
Lees verder over 'Uw medische gegevens thuis bekijken'U herkent het misschien wel: bij het ophalen van uw (herhaal-)medicatie, ontvangt u soms ineens een ander merk geneesmiddel van ons. Waarom gebeurt dit?
Het sleutelwoord is: preferentiebeleid. Dat is het beleid van uw zorgverzekeraar: uw zorgverzekeraar bepaalt welke geneesmiddelen worden vergoed en welke niet. Onze apotheek is genoodzaakt om dit ...
Lees verder over 'Ineens andere medicijnen?'Herhaalmedicatie
Om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen verzoeken wij u geen doosjes of etiketten meer binnen in te leveren.
U kunt uw medicatie herhalen:
via de website;
via de receptenlijn;
door de gebundelde etiketten in te leveren in de receptenbrievenbus aan de voorgevel.
Verder gelden nog steeds de volgende ...
Lees verder over 'Gewijzigd deurbeleid'